Velkommen til Troldebakkken/Møllen

Her kan du læse mere om os

Her kan du læse om

  • Velkommen til Troldebakken/Møllen

    På Troldebakken/Møllen vil du møde børn mellem 0 og 6 år. På Møllen vil du ud over vores storebørns gruppe også møde børn fra Vejle Kommunes øvrige skoler/ dagtilbud. Det er børn, som kommer på besøg i vores børnelandbrug og går på opdagelse blandt vores dyr og vores spændende ude arealer.

    Troldebakkens børn er opdelt i 4 vuggestuegrupper, 3 børnehavegrupper og en storebørns gruppe (Møllegruppen).


    På hver børnegruppe er tilknyttet minimum 2 pædagoger udover 1 -2 pædagogmedhjælpere.

    Troldebakken/Møllens læreplan danner grundlag for den måde, vi allerede nu arbejder på eller stræber efter at leve op til i den kommende tid.

    Personalet har i fællesskab skabt dette produkt. Vi har reflekteret over vores praksis. Vi har diskuteret børn, pædagogik og læringsmiljøer med hinanden. Vi har skrevet små historier om, hvordan vores hverdag ser ud. Og vi hjælper og støtter hinanden, således at værdierne bliver tydelige i alt det, vi siger og gør sammen med børnene, forældrene og hinanden som kollegaer. Forældre har bidraget med hvad der fra deres perspektiv er værdifuldt i vores praksis

    Vi er åbne og vil gerne i dialog med forældrene om vores pædagogik. Og vi vil gerne holdes op på, om vi nu også lever op til det, værdierne udtrykker. Dette er vores intention.

    Vores største ønske er at skabe de bedste betingelser for børnene på Troldebakken/Møllen.

  • Superhistorie der beskriver Troldebakken/Møllen

    Troldebakken og Møllen er en dynamisk institution med åbne vidder, hvor børnene har god plads til at udfolde sig både fysisk, psykisk og socialt. Vi arbejder i fællesskaber med målet at lære det enkelte barn at mestre livet og blive et selvstændigt individ, der trives og udvikler sig i et socialt samspil med de øvrige børn og voksne i institutionen.

    Vores pædagogiske udgangspunkt er, at børnene skal føle sig mødt med omsorg, nærvær og anerkendelse. Og de skal føle sig set, inddraget og positivt forstået af personalet. På den måde bliver alle børnene en del af vores stærke kulturelle og sociale fællesskab.

    Vi tror på, at den gode relation børnene imellem og barn-voksen er grundlaget for læring og en positiv udvikling. Vi arbejder målrettet på at pirre til børnenes nysgerrighed, så de får lyst til at udforske livets muligheder. Hos os får børnene lov til at være børn. Og de får lov til at lege og udfolde sig frit uden en masse stramme regler - men med læring og udvikling for øje.

  • Vores særpræg der er en aktiv medspiller i børnenes læring, udvikling og dannelse

    Troldebakken/Møllens børn bliver i løbet af deres vuggestue og børnehave tid introduceret til børnelandbruget. Målet er at alle Troldebakkens/ Møllens børn får en så bred viden og læring om børnelandbruget, mens de er en del af Troldebakken/ Møllen og at det gøres i et passende tempo, som svarer til deres alder og udviklingstrin.

    Vi tror på det er vigtigt, at man allerede som barn får kendskab til dyr og natur, og at barnet tidlig lærer at tage med ansvar, for derved senere at være fortaler for en ansvarlig og bæredygtig udnyttelse af naturen, og være fortaler for at vores nyttedyr lever under ordentlige forhold.

    Vuggestuen/børnehaven har forskellige tilgange til dyrene.


    I den daglige pædagogiske praksis bliver børnelandbruget synliggjort for børnene ved at:

    • Børnene har deres daglige gang på arealerne ved dyrene.
    • Her bruger børnene alle deres sanser. De ser dyrene, hører deres lyde, fornemmer deres lugt, rører ved dem og smager deres kød og æg.
    • Pædagogerne understøtter børnenes læring ved at de sammen med børnene synger om dyrene, læser om dem, tegner/maler/former dyr og sammen med børnene synliggør dyrene i hele institutionerne på forskellige måder.
    • Børnene er med til at fodre. Vi snakker med dem om hvad dyrene spiser, hvor meget de skal have at spise, hvornår de skal spise, hvor de sover og hvad deres lyde er.
    • En af vores værdier er, at vi skal lære børnene om bæredygtighed. Derfor bruges nedfaldne æbler, grene og andet spiseligt til hyggefodring af dyrene, diverse frugter bliver brugt til marmelade, æblemost, hyldesaft o.lign.
    • På Troldebakken er der forskellige traditioner i løbet af året. Vi holder Høstfest, vi laver æblemost, klipper fårene, vi ruger kyllinger ud, slagter høns, kalkuner, gæs, kaniner, grise, køer og lam.
    • Forældrene deltager med stor succes i pasningen af dyrene i weekender og ferier. De gør det på frivillig basis, men det er med til at børnelandbruget kan fungere hele året og være til stor glæde for institutionens børn, samt vores mange besøgende fra andre institutioner og skoler.

    På Troldebakken og Møllen er livsglæden i højsædet. Vi en flok engagerede og kompetente medarbejdere, der er glade for og stolte af vores arbejde. Vi har få regler og arbejder med frihed under fælles ansvar. Til gengæld har vi mange værdifulde traditioner, stærke pædagogiske værdier og forskellige personligheder, som vi bruger i vores daglige arbejde med at ruste børnene til at kunne agere i en nuanceret og globaliseret verden.

     

  • Tilblivelse og læsevejledning

    På Troldebakken/Møllen prioriterer vi det store fællesskab og en fælles retning. Corona har betydet en ændring på den oprindelige plan for udarbejdelsen af vores nye læreplan. Det store fællesskab har måtte vige for de små fællesskaber. Her har også vist sig at være værdifulde pædagogiske indsatser og vi ved at vores erfaringer fra Coronatiden vil blive inddraget i vores kommende praksis.

    Læreplanens beskrivelser er her under coronatiden udarbejdet i små medarbejder grupper på kryds og tværs, hvilket forklarer forskelligheden i formuleringer enkelte steder gentagelser o.l., men indholdet er gældende og en beskrivelse af Troldebakkens og Møllens praksis. Den interesserede læser opfordres til at gå på opdagelse i de link, der henvises til i planen.

    Ordforklaring:


    AKT pædagog, en særlig funktion i.f.t. den samlede indsats for børn/børnefællesskaber i udfordringer.

    TCBU er Vejle kommunes tværfaglige center for børn og unge, med ansatte fagspecialister.